close

Hulp nodig?

Wij staan u bij van begin tot einde van uw aankoop.

CONTACTEER ONS

+32(0)59/70 78 23

MATRASSEN

MATRASSEN

Op zoek naar een nieuwe matras ?

Wij staan klaar met onze jarenlange ervaring en expertise om jou te begeleiden, want goed slapen begint bij een goede matras. Elk lichaam is anders en precies daarom bestaan er zoveel verschillende soorten matrassen. Het is aan ons om jou te helpen bij het maken van de juiste keuze, rekening houdend met jouw slaapvoorkeuren, jouw slaaphouding en jouw budget.

Nood aan een nieuwe matras ? Bij Woonboulevard weten we raad.

Wanneer is het tijd om jouw matras te vervangen ? De gemiddelde levensduur van een kwalitatieve matras is tien jaar. Na tien jaar is het aan te raden om je matras te vervangen. De kwaliteit van je matras gaat na vele jaren trouwe dienst fors achteruit en dit heeft een direct effect op jouw lichaamshouding en slaapcomfort én dus ook op jouw algemene gezondheid. Een correcte ondersteuning van ons lichaam is van groot belang om te kunnen genieten van een ontspannen en weldadige nachtrust.

Bij Woonboulevard kan je kiezen uit éénpersoonsmatrassen, tweepersoonsmatrassen, koudschuim of traagschuim matrassen, matrassen met pocketveren, latex matrassen en toppers. Twijfel je welke matras het best bij jou past ? Kom proefliggen bij Woonboulevard en voel zelf het verschil. Onze ervaren slaapspecialisten helpen je graag met professioneel en persoonlijk slaapadvies.

De juiste matras vinden is geen sinecure. Gelukkig hebben wij de nodige expertise in huis om jou te helpen. Meer weten ? Hieronder sommen wij enkele aandachtspunten op die belangrijk zijn als je op het punt staat om een nieuwe matras aan te kopen.

Nieuwe matras kopen ? Waarop moet je letten ?

1.De kern van de matras

De kern van de matras is bepalend voor het ventilerend vermogen van de matras en dat is meteen één van de belangrijkste criteria waar we rekening mee moeten houden. Tijdens onze slaap verliezen we behoorlijk wat vocht en dat moet op een efficiënte manier worden weggewerkt. Verder bepaalt de kern ook hoe stevig de matras ligt.

2.De toplaag of afwerkingslaag van de matras

De toplaag is bepalend voor de manier waarop de matras aanvoelt. Je hebt de keuze uit verschillende afwerkingslagen die jou stuk voor stuk een ander gevoel van comfort bieden.

3.De stevigheid van de matras : liever zacht of hard ?

Afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur en van jouw lichaamsbouw en lichaamsgewicht kies je een soft, medium of firm matras. Ben je licht en tenger gebouwd, dan zal jouw voorkeur bijna automatisch uitgaan naar een zachtere en meer soepele ondersteuning. Iemand die breder en zwaarder is, heeft een hardere matras nodig om correct te worden ondersteund. Jouw gewicht bepaalt immers hoe diep jouw matras zal inzakken. Een stevige of firm matras is aangewezen vanaf 80 kg.

Ook je slaaphouding is van belang. Buikslapers kiezen bij voorkeur voor een iets stevigere matras. Zo wordt je wervelkolom minder belast tijdens je slaap. Rugslapers liggen over het algemeen comfortabel op een medium matras afgewerkt met traagschuim dat zich aanpast aan je lichaam.

Opgelet met té zachte matrassen die bij een korte test hemels aanvoelen. Onze wervelkolom heeft voldoende ondersteuning nodig. Een té harde matras zorgt er dan weer voor dat je rug in een onnatuurlijke kromming komt te liggen en ook dat moeten we absoluut vermijden. Wij nemen rustig de tijd en laten jou op diverse matrassen proefliggen zodat jij duidelijk het verschil voelt en een weloverwogen keuze kan maken.

4.De levensduur van de matras

Ook daar moet je even bij stilstaan. Kwaliteit heeft een prijskaartje, maar de meerprijs valt mee als je bedenkt dat een kwaliteitsmatras een stuk langer meegaat. Een matras met een langere levensduur is ook beter voor de natuur. Wie kiest voor duurzame, ja zelfs recycleerbare materialen bewijst zichzelf en de natuur een grote dienst. Je geniet veel langer van je matras en jouw impact op het milieu is een stuk kleiner.