close

Hulp nodig?

Wij staan u bij van begin tot einde van uw aankoop.

CONTACTEER ONS

+32(0)59/70 78 23

HOE DE PERFECTE ZETEL VINDEN? - WOONBOULEVARD, UW WOONWINKEL!

We hebben allemaal weleens de fout gemaakt. Verliefd worden op een nieuwe zetel, helemaal enthousiast bestellen we die en eens thuis geleverd merken we dat die toch net iets te groot is voor de ruimte. Want ja, zo een zetel in een gigantische winkel oogt natuurlijk een stuk kleiner.

HOE VOORKOM JE DEZE FOUT? SIMPEL: METEN IS WETEN!

Meten is weten
Ja, het klinkt logisch. Maar toch is het iets wat veel mensen vergeten. Voor je ten strijde trekt naar je favoriete winkel om die ene perfecte bank te vinden, meet de ruimte en maak een kleine schets op een blad papier. Meet je huidige bank op en zorg dat je een meter meehebt naar de winkel. Dit alles helpt je om in te schatten of je nieuwe favoriete zetel tot zijn recht zal komen in je leefruimte en of je nu beter die 2 of 3-zit neemt.

RESEARCH

Het is altijd goed om eerst even te researchen en beelden te verzamelen van zetels die je mooi vindt. Wil je graag een L-zetel of liever een 2-zit. Heb je het graag groot en extra gezellig of liever strak. Donker of licht. Stof of leer. Zorg dat je min of meer weet wat je wilt. Of dat je op zijn minst weet wat je zeker niet wilt en verzamel dit alles op een moodboard.

Neem ook even een foto van je huidige leefruimte en neem prenten mee van je droomstijl. Bij Woonboulevard kunnen ze dan meteen verder helpen.

THINK OUT OF THE BOX

Een L-zetel is leuk want dan kan je meteen dat leuke hoekje opeisen om lekker languit te liggen. Maar zo een zetel beperkt wel de mogelijkheden. Heb je een heel ruimte zithoek, dan mag je negeren wat ik nu ga zeggen. Maar is je zithoek eerder beperkt in oppervlakte, ga dan voor een 2 of 3-zit en combineer die met een leuke 1-zit. Als extra kan je eventueel een leuke poef bijkopen.
Met deze losse elementen kan je als het ware puzzelen naargelang de behoefte. Heb je vrienden op bezoek, dan doet de poef dienst als extra zitplek. Is het movie-night, dan kan je hem tegen je zetel aanschuiven en heb je een voetsteun. De 1-zit kan je de ene maand links zetten en de andere maand als je die nieuwe grote bananenplant hebt rechts. Ook als je iemand bent die al graag eens het interieur omgooit en verandert zal je met deze opstelling meer vrijheid hebben.

Inspiratiebeelden: Pinterest.