close

Hulp nodig?

Wij staan u bij van begin tot einde van uw aankoop.

CONTACTEER ONS

+32(0)59/70 78 23

HOE CREËER JE EEN LICHT INTERIEUR?

De kunst bestaat erin om de natuurlijke lichtinval optimaal te benutten. Daarnaast zijn ook de materialen en de kleuren die we gebruiken van groot belang. Donkere kleuren absorberen licht en lichte kleuren reflecteren het daglicht.

Kies een lichte vloer. De vloer beslaat een relatief groot oppervlak en is dus een heel belangrijk element, zeker in een kleine woonkamer. Kies je een verkeerde kleur of materiaal, dan lijkt de ruimte veel kleiner en donkerder. Wil je op zeker spelen, zorg dan dat de vloer en de wanden ongeveer dezelfde kleur hebben. Zo vormt de ruimte één geheel en lijkt alles lichter en ruimer. Een mooi vloerkleed kan, indien wenselijk, voor een originele twist zorgen.

Heeft de woonkamer ramen op het zuiden, het noorden, het westen of het oosten ? We hebben een aantal tips voor de diverse richtingen in combinatie met kleuren.

Natuurlijk licht vanuit het zuiden: kies voor lichte kleuren. In zuidelijk licht krijgen koelere tinten een warmere uitstraling.

Natuurlijk licht vanuit het noorden: vermijd koele kleuren zoals blauw. Licht vanuit het noorden is donkerder en killer. Daarom raden we je aan om in een ruimte met ramen op het noorden eerder gebruik te maken van warme kleuren zoals rood, oranje of paars, al dan niet subtiel of iets feller. Een warme of romige tint zorgt meestal voor de perfecte nuance.

Natuurlijk licht vanuit het westen: grijs en wit werkt goed, maar ook roze en rood kunnen een uitkomst bieden. Het licht is ‘s ochtends eerder koel en naar het einde van de dag warmer.

Natuurlijk licht vanuit het oosten: groen en blauw zijn prima kleuren voor ruimtes met een raam op het oosten.

Foto 1-2-3 : HÜLSTA - designmeubelen van Duitse topkwaliteit

Foto 4 : JORI hoeksalon TIGRA 

Foto 5 : JOLI - Belgische designmeubelen

Foto 6 : VINCENT SHEPPARD

Foto 7 : LEOLUX zitbank BELLICE en fauteuil CARUZZO