close

Hulp nodig?

Wij staan u bij van begin tot einde van uw aankoop.

CONTACTEER ONS

+32(0)59/70 78 23

Duurzaam design ? Leolux natuurlijk !

Leolux is gevestigd in het zuiden van Nederland, in Venlo. Daar wordt vrijwel het hele meubel op bestelling vervaardigd. 85 jaar na de oprichting is Leolux een vaste waarde in Europees design van Nederlandse bodem.

Bij het ontwikkelen van de Leolux meubelen staat kwaliteit voorop:

In design, in materialen, in comfort en in constructie. Daardoor hebben alle Leolux meubelen een zeer lange levensduur en een uitstekend zitcomfort.

Productie met respect voor de natuur

Als milieubewust bedrijf streeft Leolux naar het verkleinen van de CO2-footprint. Daarom investeert Leolux permanent in schonere productiemethoden, efficiëntere machines, energiezuinigere panden, zonnepanelen, LED verlichting, schonere vrachtwagens en minder materiaalgebruik.

 

De keuze voor hoogwaardige materialen zorgt per definitie voor minder afval. Lederresten worden doorverkocht, schuim en folie wordt gerecycled. Omdat Leolux op bestelling produceert, wordt voorkomen dat materialen ongebruikt blijven. Leolux kiest voor schone en veilige grondstoffen en werkt uitsluitend samen met kwaliteitsleveranciers, van wie zij verlangen dat ze hun productiemethoden verantwoorden. Dat geldt voor hout, maar ook voor schuim, stof en leder. Leolux werkt samen met veehouders, slachterijen en looierijen aan de ontwikkeling van lokaal leder, afkomstig van Limousin vleesrunderen, die het Limburgse land begrazen.

Met Leolux kies je voor duurzaam design én ongeëvenaard zitcomfort !

Ga in een Leolux zetel zitten en voel zelf het verschil. Meer hoeven wij niet te zeggen om jou te overtuigen. Het Leolux gevoel moet je ervaren !