close

Hulp nodig?

Wij staan u bij van begin tot einde van uw aankoop.

CONTACTEER ONS

+32(0)59/70 78 23

COLOUR YOUR HOME

Natuurlijke, neutrale tinten zijn al jaren populair. Zeg nu zelf : wie houdt niet van ingetogen bruintinten, mokka, olijfgroen, zacht okergeel ? Het grote voordeel : hoe neutraler de muren, hoe meer je kan experimenteren met meubels en decoratie.

Onder de noemer zandtinten gaat een waaier aan hedendaagse kleuren schuil, van greige tot taupe zand en zelfs okergele zandkorrels. Welke variant je ook kiest, met zandtinten kan je weinig fout doen. In ons hectisch bestaan zijn we op zoek naar aarding en connectie, naar de schoonheid van de natuur. Eenvoud brengt rust en daarom houden we van zandtinten.

Foto (links) : JORI design zitmeubelen PACIFIC PURE (zandtinten)

Ben je extravert en mag jouw interieur knallen ? Hou je van opvallende kleuren ? Dan zijn de zogenaamde jewel tones of juweeltinten helemaal jouw ding ! Voor de nieuwste muurverf ging men op zoek naar inspiratie bij edelstenen zoals saffier (blauw), robijn (dieprood), smaragd (groen), amber (oranje) en amethist (paars). Gedurfd? Absoluut, maar laat dat nu net de bedoeling zijn !

Foto 2 : DURLET (jewel tones - saffier)

Poedertinten zoals perzikroze, vieux roze en lila horen niet persé thuis in baby- of meisjeskamers. Ze vormen een uitstekend alternatief voor de romantische zielen onder ons die enkel gedijen in een interieur met een zachte, intieme uitstraling.

Foto 3 en 4 : LEOLUX zitbanken DEVON en LINDO, draaifauteuil LANAH (poedertinten)

Bruin is terug !

Grijs voerde lange tijd de boventoon, maar ondertussen verovert bruin opnieuw ons hart en onze huiskamers. Bruin in combinatie met lichte tinten en warme zandkleuren zorgt voor een rustig en harmonieus geheel. Een neutrale bruintint kan andere kleuren laten oplichten, dus aarzel zeker niet om deze kleur opnieuw te omarmen in je interieur.

Foto 5 : NATUZZI (bruintinten)

Donkere accentkleuren

Diepgroene en blauwe tonen zijn momenteel erg in trek als donkere accentkleur. Maar ook de kleuren rood en roze combineren prachtig met bruintinten. Een combinatie met lichtere tinten uit hetzelfde kleurenpallet zorgt voor een evenwichtige sfeer.

Foto 6 : LEOLUX collectie MAYON - MAYURO (rood/roze)

Aardetinten

Ook aardetinten blijven het goed doen en zijn prachtig te combineren met tal van andere kleuren en materialen.

Blauw

Van blauw wordt gezegd dat het onze bloeddruk verlaagt en onze hartslag vertraagt. Het is in ieder geval een kleur die ontspant, kalmeert en inspireert. Blauwtinten worden het meest gebruikt in de slaapkamer en de badkamer, maar ze komen evenzeer tot hun recht in de woonkamer. Donkerblauw of marineblauw combineert fantastisch met populaire kleuren als wit, zwart of grijs, maar blauw oogt ook heel mooi samen met okergeel.

Foto 7 : NATUZZI zitbank KARTUN (blauw/okergeel interieur)

Duikt één van deze stijlvolle tinten weldra op in jouw interieur ?