close

Hulp nodig?

Wij staan u bij van begin tot einde van uw aankoop.

CONTACTEER ONS

+32(0)59/70 78 23

MUUNDO inspired by nature

Duurzame design tafels voor indoor en outdoor

Muundo telt vijf verschillende collecties design tafels die zowel in- als outdoor te gebruiken zijn : Maana, Usoo, Haaki, Laini en Zuri. Usoo is een ronde tafel, maar ga je van dichtbij kijken, dan merk je geen perfecte cirkel op. En dat is precies waar het om te doen is : natuurlijke imperfectie.

Nieuw interieurlabel, nieuw concept

Muundo is het nieuw interieurlabel van PR Living, een grote speler op de Belgische interieurmarkt. De focus ligt op unieke in- en outdoor tafels. PR Living werd in 1960 opgericht door Paula en Paul Rogiers. Vier decennia later ging het bedrijf over naar hun zonen Jean-Paul en Pierre. Intussen zijn ook de twee zonen van Jean-Paul al even aan de slag bij PR Living. Met de derde generatie aan het roer is sprake van een nieuwe wind, dus mocht een nieuw merk niet ontbreken. Muundo is daar het resultaat van. De eerste reacties op het nieuwe label zijn overrompelend. Designer Cas Moor, één van de nieuwe sterren aan het Belgische meubelfirmament werkte samen met de eigenaars het nieuwe concept uit.

Pure en organische vormen

De naam Muundo staat voor zachtheid. In het Swahili (een Afrikaanse taal) betekent het zoveel als vorm, structuur. De tafels van Muundo zijn heel bijzonder, puur en organisch van vorm.

De laatste tijd zie je in de interieurbranche een sterke link met de natuur. Ook Muundo haalde z'n inspiratie uit de natuur, niet alleen op het vlak van kleuren en organische vormen, maar ook wat de texturen betreft. De collectie wordt met de hand gemaakt en je voelt de zachtheid van de materialen. De Muundo collectie, gebaseerd op het materiaal Mortex (95% natuurproduct) is een feest voor onze zintuigen. Mortex is een samenstelling van mineralen, kalk en mortel. Door het gekozen materiaal is elk product uniek.

Natuurlijke imperfectie

De tafels zijn handmade en kunnen kleine onvolmaaktheden of imperfecties vertonen, zoals afdrukken die achterblijven tijdens het aanbrengen van de Mortex lagen of licht variërende tinten op het oppervlak van het tafelblad of van de poten. Deze nuances zijn een bewijs van het handgemaakte karakter van de tafels en dragen bij tot de geheel unieke charme ervan.

Lees meer

Welke verzorging en onderhoud vraagt een Muundo tafel ?

De tafels van Muundo bestaan uit een houten basis waarop verschillende lagen Mortex worden aangebracht. Mortex biedt heel wat voordelen, zowel praktisch als decoratief en esthetisch. Mortex is een uiterst duurzaam product. De coating wordt vervaardigd in België en bestaat voor 95% uit natuurlijke ingrediënten afkomstig uit Europa. Het is echter essentieel om de volgende zorgrichtlijnen in acht te nemen om de lange levensduur ervan te garanderen.

Verkleuringsrisico: zoals alle natuurlijke producten (cf. hout) is deze tafel gevoelig voor vlekken. Hoewel de tafel bestand is tegen gemorste koffie, vet en soortgelijke stoffen, is onmiddellijke reiniging vereist om blijvende vlekken te voorkomen. Na langere tijd zullen vloeistoffen en vetten in de materie dringen en sporen achterlaten.

Reinigingsinstructies: om de tafel schoon te maken, veegt u het bevuilde oppervlak voorzichtig af met een zachte doek en water. Gebruik geen schurende schoonmaakmiddelen, aangezien deze het oppervlak kunnen beschadigen. Het gebruik van een milde oplossing van warm water en zachte zeep (1 tot 2 eetlepels gemengd met 1 liter water) is toegestaan.

Onderzetters en decoratie: Muundo raadt het gebruik van onderzetters aan voor drankjes (better safe than sorry) om het risico op vlekken uit te sluiten. Plaats geen kokend hete potten rechtstreeks op het tafelblad. Zorg er ook voor dat u geen bloempotten of andere voorwerpen die vocht kunnen vasthouden gedurende een langere periode op de tafel laat staan.

Meer weten ? Neem een kijkje op https://www.muundo.be/materials-and-care