close

Hulp nodig?

Wij staan u bij van begin tot einde van uw aankoop.

CONTACTEER ONS

+32(0)59/70 78 23

JAPANDI

De no nonsense interieurstijl Japandi is het resultaat van het (im)perfecte huwelijk tussen Japans minimalisme en Scandinavisch design. Een symbiose van twee werelden met heel veel respect voor vakmanschap en een grote voorliefde voor de warme uitstraling van onbewerkt hout. Een natuurlijke, lichte houtkleur zorgt voor een authentieke vibe. Ben je fan van zowel Scandinavische als Japanse interieurs? Deze booming woontrend combineert de moderne flair van Deens design met tijdloze Japanse elegantie.

De look is minimalistisch, functioneel, warm en rustgevend. Een sobere, ingetogen woonstijl met mooie contrasten, zorgvuldig gekozen accessoires en functionele ontwerpen. Bij Woonboulevard vind je mooie onbehandelde houten meubelen met eenvoudige, zuivere lijnen, zonder al te veel versieringen. Voeg natuurlijke accenten toe met opvallende kamerplanten, bij voorkeur in terracotta potten. Ook tegels passen perfect in de Japandi-stijl. Gladde oppervlakken hebben iets cleans en zorgen voor een opgeruimd gevoel. Door contrasterende kussens en plaids te kiezen, kan je het Scandinavische huiselijke comfort, het zogenaamde ‘hygge’, combineren met de Japanse wabi-sabi filisofie (de schoonheid van imperfectie, van het onvolmaakte).

Wat kleur betreft, botsen we op twee totaal verschillende stromingen binnen de Japandi-stijl. Wie de Scandinavische trend laat overheersen, kiest voor lichte of neutrale tinten. De Japanse aanhangers daarentegen opteren voor grote vlakken in rijke kleuren, op de muren of in andere elementen. Wat je ook verkiest, werk steeds met natuurlijke tinten zoals blauw, groen, donkerpaars en bruin. Zwart is ook populair in de Japandi-stijl. Zwarte minimalistische accessoires zorgen meteen voor de juiste toets. Ons advies? Durf buiten de lijntjes kleuren en geef je eigen twist aan deze woonstijl. Hier bij Woonboulevard helpen we jou graag met combineren.

Foto (links) : OLTA salon STONE

Foto 2 : OLTA hoeksalon HORIZON

Foto 3 : VINCENT SHEPPARD eetplaats

Foto 4 en 5 : H&H dressoir QUEBEC en vitrinekast JARDIN

Foto 6 en 7 : XOOON wandtafel KINNA en divan MODENA

Foto 8 : THECA relax CLEMENT