close

Hulp nodig?

Wij staan u bij van begin tot einde van uw aankoop.

CONTACTEER ONS

+32(0)59/70 78 23

EENVOUDIG DECOREREN MET DE 60-30-10 REGEL

Hoeveel kleur kan (mag) je toevoegen aan jouw woonkamer ? Waar ligt de grens ? Je wil sfeer toevoegen, maar het mag geen kleurprent worden. Het toepassen van de 60-30-10 regel brengt rust in je hoofd en in je interieur !

Kies een basiskleur

In de meeste gevallen zijn dit witte muren en een houten of stenen vloer. Deze kleuren en materialen omhelzen 60% van jouw interieur. Daarna begint de pret : je kiest je favoriete kleur en je laat die voor 30% terugkomen in muurverf, gordijnen, meubelstukken, tapijten, sierkussens, plaids of decoratie. Om het spannender te maken varieer je in kleurtinten. Als groen jouw tweede kleur is, gebruik dan bijvoorbeeld muntgroen, olijfgroen en donkergroen. Het kan hierbij gaan om een groene relax en groene sierkussens, maar je kan je woonkamer evengoed pimpen met een paar opvallende groene kamerplanten. De keuze van jouw 30% kleur is ontzettend belangrijk en zal grotendeels de sfeer in huis bepalen. Opgelet : speel niet op veilig. Met alleen accessoires kom je niet aan 30%. Daar dient die 10% voor !

10% accentkleur

De resterende 10% gebruiken we voor een paar originele accenten of voor één welgekozen blikvanger. Wie het rustig wil houden, blijft bij hetzelfde kleurenpallet als de gekozen 30% kleur en de durvers onder ons gaan voor een contrastkleur.

 Volg je buikgevoel

Heb je het niet zo begrepen op regeltjes en trends ? Dan is de 60-30-10 regel misschien iets té veilig of té braaf voor jou. Ga voluit en experimenteer met verschillende kleuren, op voorwaarde dat je de zelfde vormen en materialen laat terugkomen. Kies je voor eetkamerstoelen in drie verschillende kleuren ? Laat dan hetzelfde materiaal en dezelfde vorm in elke stoel terugkeren, zodat er een zekere harmonie ontstaat.