close

Hulp nodig?

Wij staan u bij van begin tot einde van uw aankoop.

CONTACTEER ONS

+32(0)59/70 78 23

OUTDOOR

OUTDOOR

Mooi buitenmeubilair is een investering in geluk.

Lekker lang ontbijten of brunchen met je partner, samen genieten van de ochtendzon met een kop koffie, buiten lunchen met de kinderen, een tuinfeest of een BBQ met je beste vrienden, van zodra het weer het ons toelaat, leven we buiten. In België moeten we die momenten soms stelen en dat maakt ze des te waardevoller. Tover je tuin of terras om in een gezellige plek waar je volledig tot rust komt, waar je plezier maakt en ontspant, waar je kostbare momenten deelt met familie en vrienden en herinneringen maakt voor het leven. Dat is waar het allemaal om draait. Genieten van het moment. Mooi buitenmeubilair is een investering in geluk, niet meer en niet minder.

 

Duurzame outdoor materialen

De materialen die voor onze outdoor collecties worden gebruikt, worden gekozen in functie van hun duurzaamheid. Tuinmeubelen horen weerbestendig te zijn en hebben bij voorkeur een lage onderhoudsbehoefte. Met onze merken ben je zeker van een luxe uitstraling zonder al te veel onderhoudswerk. En dat willen we toch allemaal, niet ?

Teak

Teakhouten meubelen voegen een authentieke flair toe aan uw interieur of exterieur. Geniet van volledige teakhouten meubelstukken of ga voor originele houten details. Diphano gebruikt teakhout van superieure kwaliteit (VINIR & HARA) van 60 tot 80 jaar oud, afkomstig van ecologische plantages. Gescova gebruikt gerecycleerd teakhout. Teakhout vertoont een grote stabiliteit onder invloed van UV-straling, chloor en zeewater. Teak is gemakkelijk schoon te maken  en kan zowel buiten als binnen worden gebruikt.   Teak is 100% recycleerbaar.

Touw

Armleuningen of rugleuningen vervaardigd uit touw geven een unieke afwerking aan jouw buitenruimte. Bekijk de verschillende collecties en kies tussen een elegante of een robuuste uitstraling. Het omhulsel is gemaakt van Olefin, een synthetisch materiaal dat bekend staat als elastisch, kleurvast, vlekbestendig en duurzaam. De binnenkant van het touw bestaat uit polyester.

De opmars van Olefin

Olefin is een zachte, lichte stof die vaak wordt gebruikt als bekleding van outdoorproducten, zoals loungemeubelen. Voor het ontstaan van Olefin moeten we terug in de tijd naar Italië. Chemicus Giulio Natta ontwikkelde rond 1957 samen met zijn partner Karl Ziegler een methode om polyolefins om te zetten in vezels door titanium als katalysator te gebruiken. Hiervoor ontvingen zij in 1963 een Nobelprijs. Het productieproces werd door de jaren heen continue verbeterd en de stof werd daarmee ook steeds kwalitatiever. Op dit moment is Olefin één van de beste buitenstoffen, zeker als het gaat om de prijs-kwaliteitverhouding. De productie van Olefin stoffen genereert weinig afval en de vezel is 100% recycleerbaar: het kan wel tien keer tot nieuw garen worden geweven. Tijdens de productie van Olefin worden de vezels in een oplossing geverfd, waardoor de stof kleurvast wordt. Ook worden er UV-remmers aan toegevoegd om de werking van UV-straling tegen te gaan.

Olefin is sterk en slijtvast, maar tegelijk heel comfortabel en zacht. Deze stof wordt geroemd om zijn duurzaamheid en weerbestendige eigenschappen. Het is een sterke vezel die bestand is tegen slijtage en scheuren, perfect dus voor meubelen die buiten staan en blootgesteld worden aan de elementen. Olefin neemt geen vocht op en het droogt zeer snel. Meer nog, Olefin stoot vocht en zweet af, zodat u niet aan uw stoel blijft plakken op warme zomerdagen. Olefin vraagt weinig onderhoud. Het is niet nodig om deze stof met chemische producten te behandelen of te onderhouden. Het is wel belangrijk dat je het schoon houdt. Lauwwarm water (maximaal 30 graden) en een zachte zeep volstaan. Goed naspoelen is de boodschap.

Batyline

Het batyline draaddoek dat door DIPHANO en POINT wordt gebruikt, is een uitstekende, hoogwaardige outdoorstof voor zowel comfortabel als stijlvol zitten en loungen. De stof is op zich waterafstotend, maar door de open structuur niet waterdicht. Batyline is een soepel en verbazend sterk gaasdoek, dat bestand is tegen o.a. harde wind en extreme temperaturen. Ideaal als scheursterke bekleding voor tuinstoelen en ligbedden. Het gaasdoek kan veel spanning verdragen en blijft daardoor lang zijn structuur behouden. Je hebt in principe geen extra kussens nodig om comfortabel te zitten of te liggen.

Beschermhoezen

Bescherm jouw tuinmeubilair met onze beschermhoezen ! Ons outdoor meubilair is geschikt voor buitengebruik door het jaar heen, maar het zou natuurlijk zonde zijn als er vlekken van rottende bladeren of vogelpoep op komen. Om de levensduur van jouw tuinmeubelen te verlengen, raden wij steeds het gebruik van de bijpassende beschermhoezen aan. De hoezen, gemaakt van verfijnde grijze waterdichte stof, zijn verkrijgbaar voor zowel losse meubelstukken als complete opstellingen, inclusief gestapelde stoelen. De hoezen zijn opmerkelijk eenvoudig in gebruik. Losse kussens kan je gewoon in een garage of tuinhuis opbergen als je ze langere tijd niet gebruikt.

Verzorgingsproducten

Ons tuinmeubilair is weerbestendig, maar langdurige blootstelling aan de buitenlucht kan sporen achterlaten. Regelmatig onderhoud met een verzorgingsproduct is aan te raden om de meubelstukken stralend en schoon te houden. Onze verzorgingsproducten zijn snel en eenvoudig in gebruik. Met een minimale inspanning hou je jouw tuin- en terrasmeubelen vele jaren in perfecte staat.