close

Hulp nodig?

Wij staan u bij van begin tot einde van uw aankoop.

CONTACTEER ONS

+32(0)59/70 78 23

Haal eens een kampioen in huis met JORI !

Ook de meubelsector heeft zijn Oscars. En een JORI valt regelmatig in de prijzen.

Heel wat sofa- en relaxmodellen werden reeds bekroond met een internationale toonaangevende award : Daydreamer, Fuga, Oryx, Lagom, Griffon, Prelude, … De lijst met ‘winnaars’ is lang.

Traditioneel vakmanschap en hoogwaardige materialen vormen de basis van het JORI succes.

Het verwerken van de fijnste ledersoorten en de meest exclusieve stoffen gebeurt door ervaren vakmensen, die met passie en liefde voor hun vak, jouw zetel volledig op maat maken in de Belgische ateliers.

 

 

 

JORI streeft naar tijdloze vormgeving en klasse.

Je koopt immers niet elke dag een nieuwe zetel. Elk model wordt bedachtzaam ontworpen, bijgeschaafd en verheven tot tijdloze elegantie. Want wat tijdloos is, is ook duurzaam ! Maar laten we eerlijk zijn, de essentie van elk zitmeubel is en blijft het zitcomfort. En laat dat nu JORI’s belangrijkste troef zijn. Sinds meer dan 50 jaar focust JORI op het ontwerp en de productie van absoluut zitcomfort. Zetels die uitnodigen tot ontspanning : fysiek én mentaal.

Uitvoerig onderzoek en tests :

Zitten is een dynamisch gebeuren waarbij ergonomie, beweeglijkheid en verstelbaarheid leiden tot absoluut comfort. Doorgedreven innovatie en continu onderzoek vormen de basis van het JORI-succes. Wat is de perfecte zithoogte ? Welke zitdiepte en -helling biedt het meeste comfort ? Wat is de optimale rugondersteuning ? Door uitvoerige tests bij een gevarieerd consumentenpanel wordt elk nieuw JORI-model, nog voor het in collectie komt, tot in de puntjes afgesteld tot het ultieme comfortniveau.

In het voortdurend streven naar perfectie werd aan de Erasmus-universiteit in Rotterdam de JORI-relaxzetels tegenover andere merken getest. De onderzoekers maakten gebruik van elektroden op het lichaam om de graad van spierontspanning en dus relaxatie van de proefpersonen te meten. De JORI-relax kwam als enige uit de test met een spiertonus die bijna gelijk was aan nul, volledige ontspanning. Het ultieme JORI-zitcomfort is dus geen geheim, het is een wetenschap !

Het summum van zitcomfort en ergonomie ? De JORI mono-move relax !

Bij de mono-move relaxzetel worden de rugleuning en voetsteun in één beweging traploos versteld. Het gepatenteerde mechanisme werd ontworpen door ruimtevaartdesigner Paul Verhaert. Deze ingenieuze technologie zorgt voor een 360° pivoterend relaxsysteem waarbij het hoofd en de benen steeds in de perfecte houding ten opzichte van elkaar komen te liggen. Deze ontspannende ligpositie kan het best vergeleken worden met de ontspannen houding van astronauten tijdens de lancering. Bij deze positie komt het lichaam tot zijn meest relaxerende houding, met een ideale hartbalans en waarbij alle spieren het maximale ontspanningsniveau bereiken.

Gepersonaliseerd comfort met de multi-move relax :

Als je nog verder wil personaliseren dan kan je ook kiezen voor een multi-move relaxzetel. Hierbij kan je de rugleuning en voetsteun volledig afzonderlijk instellen. Zo pas je jouw zithouding aan om in de beste positie te lezen, TV te kijken of gewoon te relaxen. 

Mini, medi & maxi

Je kan de afmetingen van jouw relax afstemmen op jouw lichaamslengte. JORI biedt 3 maatvoeringen : mini, medi en maxi. Mini is ideaal voor personen kleiner dan 1m65. Medi biedt het beste comfort voor hen tussen 1m65 en 1m85. Ben je groter dan 1m85 ? Dan geniet maxi de voorkeur.