close

Hulp nodig?

Wij staan u bij van begin tot einde van uw aankoop.

CONTACTEER ONS

+32(0)59/70 78 23

Dan-form

DAN-FORM Denemarken, opgericht in 1992, ontwerpt en produceert zitmeubilair van hoge kwaliteit, waaronder eetkamerstoelen, barkrukken, bureaustoelen, fauteuils en lounge zetels.

De innovatieve Scandinavische ontwerpen worden geëxporteerd naar meer dan 60 landen en zijn terug te vinden in toonaangevende designwinkels zoals Woonboulevard Oostende, gerenommeerde hotels, restaurants en bars. DAN-FORM Denemarken is aanwezig op prominente beurzen, waaronder IMM Keulen en Salone Del Mobile in Milaan. Elk jaar onthullen ze een breed scala aan nieuwe designs die niet alleen aansluiten bij de huidige trends, maar ook toekomstgerichte elementen bevatten. De trends van morgen spotten en vertalen naar nieuwe ontwerpen is een kunst. Het doel van DAN-FORM is simpel : esthetisch aantrekkelijke ontwerpen maken, die tegelijk een functionele waarde toevoegen aan ons dagelijks leven.

De perfecte mix van Scandinavische elegantie en internationale flair

Met wortels diep in de Scandinavische bodem, combineert dit toonaangevende merk tijdloze Scandinavische designprincipes met een werelds perspectief. DAN-FORM streeft ernaar om dat 'kleine extraatje' toe te voegen aan alle creaties - of het nu gaat om decoratieve stiksels, elegante conische poten, exclusieve materialen of opmerkelijke vormen.

 

Ontwerp inspiratie

Traditionele en moderne elementen worden gecombineerd om een werkelijk unieke en geheel eigen esthetiek te creëren. Hier zijn enkele van de belangrijkste inspiratiebronnen die de DAN-FORM collectie mede hebben gevormd :

1. De natuur is een onuitputtelijke inspiratiebron, van aardse kleurenpaletten tot het gebruik van natuurlijke materialen. De ontwerpen van DAN-FORM zijn doordrenkt van een gevoel van organische schoonheid en harmonie.

2. Retrostijl. Omdat retro-geïnspireerde ontwerpen de afgelopen jaren een comeback maakten, omarmt de nieuwste collectie deze trend. Geïnspireerd door design uit het midden van de eeuw en vintage esthetiek, heeft DAN-FORM speelse kleuren en vertrouwde vormen gecombineerd om een gevoel van nostalgie en plezier op te wekken.

3. Mondiale culturen : DAN-FORM viert de diversiteit van de vele culturen in onze wereld en laat zich hierdoor inspireren. De nieuwe releases weerspiegelen deze diversiteit en putten uit een breed scala aan mondiale invloeden om een internationale look & feel te creëren.

DAN-FORM beschikt over FSC™-certificering

DAN-FORM streeft naar het implementeren van milieuvriendelijke processen zonder evenwel concessies te maken op het niveau van de ontwerpwaarde van de collecties. De nieuwe focus ligt op de impact op ons milieu en onze omgeving. DAN-FORM stelt de rol in vraag die ze willen spelen bij het creëren van een gezondere, verantwoorde en duurzame toekomst voor de meubelproductie. Ze werken aan het bevorderen en handhaven van “groene” processen in alle fasen van het productieproces : van leveranciers en grondstoffen tot de verkoop en distributie van de eindproducten.

Sinds oktober 2021 is DAN-FORM FSC gecertificeerd. Dit betekent dat zij enkel gebruik maken van hout uit correct beheerde bossen. Een andere troef is de recente introductie van de RPES boucléstof. Dit is een polyesterstof gemaakt van gerecycleerd plastiek. Reguliere polyestervezels zijn afkomstig uit aardolie. RPES wordt als volgt gemaakt : de plastic flessen worden gereinigd, verwerkt tot granulaat en uiteindelijk tot vezels, waaruit nieuw materiaal wordt geweven. Het recyclingproces van plastiek flessen zorgt er niet alleen voor dat er minder plastiek in de natuur terecht komt, maar het betekent ook dat we minder grondstoffen nodig hebben om nieuw “virgin” polyesterweefsel te produceren.