close

Hulp nodig?

Wij staan u bij van begin tot einde van uw aankoop.

CONTACTEER ONS

+32(0)59/70 78 23

COTTAGE CORE

Covid-19 heeft ons aan het wandelen én aan het nadenken gezet. Bosbaden werd de nieuwe hype. Alles leek heel even tot stilstand te komen, zelfs het verkeer. Er was weer tijd om te tuinieren, om te fietsen… Velen onder ons moesten noodgedwongen gas terugnemen en dat deed pijn, maar velen zagen er ook de positieve kant van in en voelden een soort rust over zich komen. Country core of cottage core is een trend met een vleugje nostalgie. We hechten opnieuw belang aan authenticiteit, oude ambachten en slow life. We willen terug naar de eenvoud van weleer en naar de intieme sfeer van een kleine cottage in het bos of van een sfeervolle flat aan zee. Lekker uitwaaien en daarna de behagelijke warmte opzoeken, dat is genieten. De kwalitatieve indoor zitmeubelen van Vincent Sheppard, een Belgisch bedrijf met een ecologische mindset, passen perfect in dit plaatje.

Cottage core is veel meer dan een interieurstijl. Het is een manier om het rustiger aan te doen, om tijd voor jezelf te maken in je favoriete, knusse hoekje, naast een knisperend haardvuur en genietend van de geur van versgebakken brood. Ruw, onbewerkt hout, leder in cognac kleur, zachte materialen zoals linnen en wol, afgewisseld met bloemrijke motieven, veel kaarsen, vintage vondsten, kamerplanten, droogbloemen en duurzame deco objecten, maken je huis of appartement aan zee helemaal zen.

Foto (links) : JOLI designmeubelen van Belgische makelij

Foto 2 : JORI zitbank LINEA

Foto 3 : MOBITEC tafel DOLMEN

Foto 4 : DURLET sofa DARWIN 

Zachte vloerkleden en een mooie buffetkast of boekenkast passen heel goed bij deze stijl. Een tapijt geeft warmte, structuur en persoonlijkheid aan uw woning. Een boekenkast is enorm veelzijdig en fleurt de woonkamer direct op. Wissel liggende en staande boeken af met persoonlijke voorwerpen en decoratie voor een speels effect. Een boekenkast kan ook heel gemakkelijk worden gebruikt als room divider om twee ruimtes van elkaar te scheiden.

Bij Henders & Hazel vind je zeker je gading als je houdt van een landelijk interieur. Kom een kijkje nemen in onze toonzaal en ontdek onze collecties QUEBEC, MAESTRO, JARDIN & JARDINOHou je van het doorleefde uiterlijk van donkerbruin eikenhout, dan zijn de stoere meubels uit de OXFORD & STANFORD lijn zeker iets voor jou. Ben je nog op zoek naar een mooie zitbank ? De BRAGA hoekopstelling (foto 6) en de ZEMBLA 3-zit (foto 7 en 8) van Henders & Hazel passen perfect bij deze woonstijl. Bekijk hier ook de foto's van de JARDIN buffetkast en de houten eetkamertafel QUEBEC. Eenvoud siert !