close

Hulp nodig?

Wij staan u bij van begin tot einde van uw aankoop.

CONTACTEER ONS

+32(0)59/70 78 23

JOUW HOOFDKUSSEN : GEEN BIJZAAK, MAAR HOOFDZAAK !

Een verkeerde keuze zal je nachtrust verstoren. Een slechte ondersteuning kan leiden tot een pijnlijke nek en/of schouders. Het heeft weinig zin om veel geld te spenderen aan degelijke matrassen en bedbodems om vervolgens te besparen op je hoofdkussen.

Een hoofdkussen moet je zien als een verlengstuk van je matras dat zorgt voor de juiste ondersteuning van je hoofd en je nekwervels. Hierdoor kunnen je nekspieren zich ontspannen en ligt je rug in een natuurlijke houding. Bij het kiezen van een hoofdkussen moet je rekening houden met een aantal factoren : jouw slaaphouding (rugslaper, zijslaper of buikslaper), jouw specifieke lichaamsbouw (brede of smalle schouders) en de hardheid van jouw matras.

Ben je een rugslaper, dan heb je een dunner kussen nodig. Ben je een zijslaper, dan heb je - door de grotere ruimte tussen je hals en je schouder - eerder een steviger kussen nodig. Slaap je echter op een zachte matras of heb je het geluk om op één van onze innovatieve Kreamat matrassen met gepatenteerde flexibele schouderzone te slapen, dan verkleint de holte tussen schouders en nek en heb je een minder dik en stevig kussen nodig. Buikslapers adviseren wij uiteraard om een dun en goed ademend kussen te kiezen, maar wie rugklachten wil voorkomen, slaapt beter niet op de buik. De onnatuurlijke kromming van de rug en de constante druk op de nekwervels zorgen vroeg of laat voor problemen.

Mensen bestaan in alle vormen en formaten. Geen enkel lichaam is gelijk. Niet alleen onze slaaphouding, maar ook de vorm van ons lichaam (de breedte van onze schouders en heupen) is bepalend bij de keuze van een goede matras en een goed kussen.

Bij Woonboulevard streven wij ernaar om een antwoord te geven op de individuele behoefte van elke klant. Jouw comfort is het enige wat telt ! Vertel ons wat jou 's nachts wakker houdt en we gaan samen op zoek naar een gepaste oplossing. 

Foto door Andrea Piacquadio via Pexels