close

Hulp nodig?

Wij staan u bij van begin tot einde van uw aankoop.

CONTACTEER ONS

+32(0)59/70 78 23

MET DEZE TIPS GENIET JE LANGER VAN JE LEDEREN ZETEL

Leder is een natuurproduct en dat heeft zo zijn voor- en nadelen. Leder leeft en wordt mooier met de jaren. Het ontstaan van plooivorming en veranderingen in de elasticiteit is dan ook compleet normaal.

Iedere huid is uniek en hier en daar kunnen er onregelmatigheden opduiken zoals kleine littekens, insectenbeten of andere onzuiverheden. De schoonheid van imperfectie ! Bepaalde types leder verhullen het, andere ledertypes vertonen veel imperfecties. Aarzel niet om raad te vragen aan onze interieuradviseurs. Zij tonen je met veel plezier alle mogelijkheden in de verschillende prijscategorieën.

Een nieuwe lederen zetel ziet er luxueus uit, maar alleen dankzij een regelmatig en correct onderhoud blijft dat ook jaren na aankoop zo. Leder onderhouden en reinigen is vrij eenvoudig en niet tijdrovend.

Regelmatig reinigen

Wrijf je lederen zetel om de twee weken snel even af met een licht vochtige doek zonder zeep. Zo worden zowel zichtbare als onzichtbare onzuiverheden regelmatig van het lederoppervlak verwijderd voor ze in het leder trekken. Op die manier vermijd je dat vuiligheid zich vastzet en hou je het leder glanzend. Omdat kraantjeswater kalk bevat, wat kringen achterlaat, gebruik je beter gedemineraliseerd water. Gebruik het doekje waarmee je je salon reinigt nergens anders voor. Dit om te voorkomen dat restjes van agressieve reinigingsproducten je zetel beschadigen.

Grondig reinigen doe je best tweemaal per jaar, met een lederreiniger die geschikt is voor jouw salon. Wij bevelen de professionele reinigingsproducten van Protexx aan. Deze producten kan je bij Woonboulevard kopen. Test een product voor alle zekerheid altijd eerst even uit op een weinig zichtbare plaats.

Intens voeden

Wanneer leder niet of verkeerd verzorgd wordt, zal deze na verloop van tijd verkleuren, vuil worden of zelfs gaan scheuren. Leder moet om de 6 maanden gevoed worden om het soepel en mooi in vorm te houden. Dat doe je tenslotte ook met je lederen schoenen, jassen en handtassen. Voor elk type leder bestaan er aangepaste producten. Vetten en oliën trekken heel snel in het leder. Let daarom op met vette ledercrèmes. Als deze niet gelijkmatig over het oppervlak verdeeld worden, riskeer je vlekken en kleurverschillen.

Voorkomen is beter dan genezen.

Heb je last van een vette hoofdhuid, dan raden wij aan om een beschermdoekje of mooie plaid op de zetel te leggen.

Plaats je lederen salon nooit in direct zonlicht. De schadelijke UV-straling kan verkleuringen veroorzaken. Het aanbrengen van Protexx lederbescherming voor ingebruikname, kan dergelijke verkleuring beperken, maar zeker niet volledig uitsluiten. Hou hier dus rekening mee bij de positionering van je salon.

Plaats je lederen zetel niet te dicht bij een warmtebron zoals een kachel, radiator of haardvuur. De warmte droogt het leder uit, wat na verloop van tijd barsten en scheuren veroorzaakt. Dat is ook één van de hoofdredenen waarom leder regelmatig gevoed moet worden. Hou zeker ook de luchtvochtigheid in de kamer op peil. Dat is niet alleen aangenaam voor je zetel, maar ook voor jou.

Scherpe voorwerpen zoals gespen, ritssluitingen, broekknopen of nagels van huisdieren vormen geen goede combinatie met een lederen salon. Wees alert voor beschadigingen.