close

Hulp nodig?

Wij staan u bij van begin tot einde van uw aankoop.

CONTACTEER ONS

+32(0)59/70 78 23

WEER VERLIEFD OP JE HUIS !

De plek waar je het meeste tijd doorbrengt is ongetwijfeld je woonkamer of leefruimte. Hier kom je samen om lekker te eten, bij te praten, gasten te ontvangen, te borrelen, met je kinderen te spelen, TV te kijken, te relaxen en in deze onzekere tijden ook steeds vaker om te werken. Lees verder en ontdek hoe je ervoor zorgt dat deze kamer helemaal aan jouw wensen voldoet.

Je woonkamer (her)inrichten : 5 aandachtspunten :

 1.Alles begint met een praktische indeling

Elk gezin, elk huishouden is verschillend. Een goeie indeling van je leefruimte is logischerwijze een indeling die voor jou of voor jullie werkt en dat is heel persoonlijk. Probeer dus vooral op jezelf en op je eigen situatie en noden te focussen. Maak een top 5 van criteria waaraan jouw leefruimte moet beantwoorden en ga vervolgens op zoek naar inspiratie op het internet. Aan de hand van die sfeerbeelden of meubelopstellingen kunnen onze interieurspecialisten de lijnen van jouw interieur helpen bepalen.

 2.Let there be light !

De kracht van verlichting wordt nog steeds onderschat. Vaak wordt verlichting pas aan het einde van een renovatie gekozen, terwijl dit net erg bepalend kan zijn voor de sfeer in je woning. Alles begint met een goede basisverlichting zoals plafondlampen. Daarnaast heb je functionele verlichting nodig zoals een goede leeslamp naast de sofa. Om het geheel af te maken, plaats je een aantal sfeerlampen die kunnen worden gedimd. Ook kaarsen zijn weer helemaal ‘hot’ en staan prachtig op je eet- of salontafel, buffetkast of zelfs je nachtkastje. 

 3.Jouw stijl

Een praktische indeling en de juiste verlichting zijn belangrijk, maar een eigen stijl creëren is dat evenzeer. Het is jouw plek en jij moet je er thuis voelen. Nieuwe trends kunnen inspirerend werken, maar blijf vooral trouw aan jezelf en ga voor de kleuren en materialen die jou laten wegdromen.

Onze rubriek ‘Woontrends’ bulkt van de leuke ideeën. Ga zeker ook daar eens een kijkje nemen om inspiratie op te doen.

 4.Gedurfde accessoires

Accessoires vervang je toch net iets makkelijker dan een dressoir of zithoek en dus vormen ze een veilige manier om jouw stempel te drukken op je interieur. Aarzel je om een groene zetel te kopen ? Kies dan voor een bravere bruine tint en pak uit met opvallende groene plaids en kussens. Word jij vrolijk van groen ? Ook een paar weelderige planten kunnen je interieur een boost geven.

 5.Functionaliteit

Vertrouw op je gevoel en koop datgene waar jij van houdt, maar laat je niet uitsluitend leiden door de uitstraling van een meubel. Denk evenzeer aan jouw comfort en aan jouw noden. Denk bij het kiezen van een nieuwe salon niet enkel aan de look & feel van je toekomstige zitmeubel, maar ook aan het aantal zitplaatsen, aan een goede ondersteuning van de rug, aan verstelbare armleuningen en hoofdsteunen, en uiteraard ook aan de onderhoudsvriendelijkheid van het leder of de stof. Vertel ons wie je bent en wat je zoekt en wij zorgen dat jij met het juiste meubel naar huis gaat.