close

Hulp nodig?

Wij staan u bij van begin tot einde van uw aankoop.

CONTACTEER ONS

+32(0)59/70 78 23

HOE DE PERFECTE ZETEL VINDEN?

We hebben allemaal wel eens de fout gemaakt. Verliefd worden op een nieuwe zetel, helemaal enthousiast bestellen we die en eenmaal thuis geleverd, merken we dat hij toch net iets te klein of te groot uitvalt. Want ja, in zo'n grote winkel oogt een zetel natuurlijk helemaal anders.

HOE VOORKOM JE DEZE FOUT ? 

SIMPEL... METEN IS WETEN !

Ja, het klinkt logisch. Maar toch is het iets wat veel mensen vergeten. Voor je ten strijde trekt naar je favoriete winkel om die ene perfecte bank te vinden, meet de ruimte en maak een kleine schets op een blad papier. Meet je huidige bank op en zorg dat je een meetlint meeneemt naar de winkel. Dit alles helpt je om in te schatten of je nieuwe favoriete zetel tot zijn recht zal komen in je leefruimte en of je nu beter die 2-zit of die 3-zit neemt.

RESEARCH

Het is altijd goed om eerst even te researchen en beelden te verzamelen van zetels die je mooi vindt. Wil je graag een L-zetel of liever een 2-zit ? Heb je het graag groot en extra gezellig of liever strak ? Donker of licht ? Stof of leder ? Zorg dat je min of meer weet wat je wil. Of dat je op zijn minst weet wat je zeker niet wil en verzamel dit alles op een 'moodboard'. Neem ook even een foto van je huidige leefruimte en neem prenten mee van je droomstijl. Bij Woonboulevard kunnen we jou dan meteen verder helpen.

THINK OUT OF THE BOX

Een hoeksalon of L-zetel is leuk, want dan kan je meteen dat leuke hoekje opeisen om lekker languit te liggen. Maar zo'n zetel beperkt wel de mogelijkheden. Heb je een heel ruime zithoek, dan mag je negeren wat ik nu ga zeggen. Is je zithoek eerder beperkt in oppervlakte, ga dan voor een 2-zit of 3-zit en combineer die met een leuke fauteuil. Als extraatje kan je eventueel een leuke poef bijkopen. Met deze losse elementen kan je puzzelen naargelang de behoefte. Heb je vrienden op bezoek, dan doet de poef meteen ook dienst als extra zitplek. Is het movie-night, dan kan je hem tegen je zetel aanschuiven en heb je een voetsteun. Als je iemand bent die al graag eens het interieur omgooit, zal je met deze opstelling meer vrijheid hebben.

Blijven er regelmatig vrienden logeren op jouw kot ? Komen de kinderen of kleinkinderen in het weekend meegenieten van de zon en de zee, maar heb je geen plaats voor een extra bed in jouw appartement aan de kust ? Dan is een comfortabel zetelbed dé ideale oplossing : overdag een knusse zitbank en 's avonds een heerlijk bed. Bij Woonboulevard Oostende vind je slaapbanken in diverse prijscategorieën : modellen voor sporadisch gebruik en volwaardige bedden voor frequent gebruik.

Met een zetelbed hoef je zeker niet in te boeten op comfort. Onze slaapbanken hebben volwaardige matrassen en bieden het comfort van een normaal bed. Je slaapt dus niet op de zitkussens van de sofa of op een dun schuimmatrasje. Een ander groot voordeel is dat je de zitkussens niet hoeft te verwijderen. Als je aan de lus trekt om het zetelbed te openen, komt de matras tevoorschijn en verdwijnen de zitkussens onder het bed. Zo blijft alles netjes op orde en kan je in een paar seconden wisselen tussen zitten en slapen. 

Inspiratiebeelden : Pexels