close

Hulp nodig?

Wij staan u bij van begin tot einde van uw aankoop.

CONTACTEER ONS

+32(0)59/70 78 23

HOE DE PERFECTE ZETEL VINDEN?

We hebben allemaal wel eens de fout gemaakt. Verliefd worden op een nieuwe zetel, helemaal enthousiast bestellen we die en eenmaal thuis geleverd, merken we dat hij toch net iets te klein of te groot uitvalt. Want ja, in zo'n grote winkel oogt een zetel natuurlijk helemaal anders.

HOE VOORKOM JE DEZE FOUT ? 

SIMPEL... METEN IS WETEN !
Ja, het klinkt logisch. Maar toch is het iets wat veel mensen vergeten. Voor je ten strijde trekt naar je favoriete winkel om die ene perfecte bank te vinden, meet de ruimte en maak een kleine schets op een blad papier. Meet je huidige bank op en zorg dat je een meetlint meeneemt naar de winkel. Dit alles helpt je om in te schatten of je nieuwe favoriete zetel tot zijn recht zal komen in je leefruimte en of je nu beter die 2-zit of die 3-zit neemt.

RESEARCH

Het is altijd goed om eerst even te researchen en beelden te verzamelen van zetels die je mooi vindt. Wil je graag een L-zetel of liever een 2-zit ? Heb je het graag groot en extra gezellig of liever strak ? Donker of licht ? Stof of leder ? Zorg dat je min of meer weet wat je wil. Of dat je op zijn minst weet wat je zeker niet wil en verzamel dit alles op een 'moodboard'.

Neem ook even een foto van je huidige leefruimte en neem prenten mee van je droomstijl. Bij Woonboulevard kunnen we jou dan meteen verder helpen.

THINK OUT OF THE BOX

Een L-zetel is leuk want dan kan je meteen dat leuke hoekje opeisen om lekker languit te liggen. Maar zo'n zetel beperkt wel de mogelijkheden. Heb je een heel ruimte zithoek, dan mag je negeren wat ik nu ga zeggen. Maar is je zithoek eerder beperkt in oppervlakte, ga dan voor een 2-zit of 3-zit en combineer die met een leuke 1-zit. Als extraatje kan je eventueel een leuke poef bijkopen.
Met deze losse elementen kan je als het ware puzzelen naargelang de behoefte. Heb je vrienden op bezoek, dan doet de poef dienst als extra zitplek. Is het movie-night, dan kan je hem tegen je zetel aanschuiven en heb je een voetsteun. De éénzit kan je de ene maand links zetten en de andere maand als je die nieuwe grote bananenplant hebt rechts. Ook als je iemand bent die al graag eens het interieur omgooit, zal je met deze opstelling meer vrijheid hebben.

Inspiratiebeelden : Pexels