close

Hulp nodig?

Wij staan u bij van begin tot einde van uw aankoop.

CONTACTEER ONS

+32(0)59/70 78 23

COMPACT WONEN IN DE STAD OF AAN DE KUST ? WOONBOULEVARD WEET RAAD.

We wonen steeds vaker alleen. Compact wonen is de toekomst. Maar hoe kan je een kleine woning sfeervol inrichten ? Bij Woonboulevard hebben wij het antwoord : flexibele en multifunctionele meubels zoals een kwalitatief zetelbed, een uitklapbare tafel of een praktische poef die eveneens dienst doet als salontafel.

Als het maar kan rollen: meubelstukken op wielen zijn gemakkelijk op te bergen of erbij te rollen. Denk aan een poef die je onder een salontafel rolt, een opbergdoos op wielen die onder een console kan, een mobiel rekje dat je gemakkelijk kunt verplaatsen. Dergelijke flexibele systemen zijn ook handig voor huurders die liever geen gaten in de muur boren. Bovendien kan je zulke stukken vlot verhuizen.

Een bed neemt veel plaats in en heb je overdag niet nodig. Een hoogslaper is een dankbare oplossing als je er niet tegenop ziet om een trapje of ladder te beklimmen. Een andere mogelijkheid is een opklapbaar bed, of het nu een systeem is dat in een kast verdwijnt of een modieus en comfortabel zetelbed met een kwalitatieve matras.

Efficiënt opbergen is van onschatbaar waarde in kleinere ruimtes. Inbouw- of maatkasten zijn onontbeerlijk, maar ook met slimme opbergsystemen zoals een poef met opbergruimte of lades onder je bed, benut je elke vierkante cm. Kies kasten met schuifdeuren, zo blijft de circulatie in je woning optimaal.

Gebruik niet te veel verschillende kleuren door elkaar, dat maakt je rusteloos. Zoek de balans tussen flexibele oplossingen, opbergruimte en rustpunten in je interieur. Spullen die je niet vaak nodig hebt, zoals tuingerief of een boormachine, kun je delen met de buren. Zo bespaar je plaats én geld.

Foto 1, 2, 3 en 4 : XOOON salon URBAN (met handig opbergsysteem én bedfunctie), houten meubelen KINNA en zitbank PHOENIX (groen)

Foto 5 door Rachel Claire via Pexels