close

Hulp nodig?

Wij staan u bij van begin tot einde van uw aankoop.

CONTACTEER ONS

+32(0)59/70 78 23

MINIMALISME

Wat maakt een minimalistisch interieur zo geweldig ? Eerst en vooral de rust die het uitstraalt. Je interieur ziet er niet alleen strak en stijlvol uit, er zijn ook nog andere voordelen :

Less is more. Hou je niet van een eclectisch interieur met diverse invloeden en uiteenlopende accessoires ? Dan is een minimalistisch interieur helemaal jouw ding ! Minimalisme gaat uit van een paar welgekozen catchy items die er écht toe doen, hun plek als het ware opeisen in jouw interieur en in zekere zin een weerspiegeling zijn van jouw karakter. Liever één opvallende staande lamp, dan her en der willekeurig bijeengesprokkelde tafel- of vloerlampjes. Liever één imposant schilderij of indrukwekkende fotoreproductie, dan links en rechts fotolijstjes allerhande, in verschillende kleuren en afmetingen.

Statement piece. Een schilderij dat meteen in het oog springt, een majestueuze plant in een prachtige sierpot, een sierlijk beeld… Maak je interieur af met één of enkele welgekozen pronkstukken en vermijd op die manier dat er meerdere kleine accessoires nodig zijn om een bepaalde sfeer te creëren. Met het juiste ‘statement piece’ zorg jij in één oogopslag voor een verrassingseffect en een interieur vol persoonlijkheid.

Nieuwe vibes. Zin in verandering ? Ben je de kleuren van je accessoires beu ? Een minimalistisch interieur maakt het je makkelijker om van accessoires, kleur of stijl te veranderen, omdat je gewoonweg minder hoeft aan te passen. Hoe minder spullen je hebt, hoe makkelijker je ze inruilt voor een nieuwe eye catcher.

Opgeruimd staat netjes. Wie weinig heeft, hoeft weinig schoon te maken. Zo hou je meer tijd over voor de dingen die je graag doet.

Kwaliteit boven kwantiteit. Goedkoop is gek genoeg soms ook duurkoop. Omdat we teveel spullen aankopen, omdat we impulsief of overhaast beslissen, of simpelweg omdat we ons laten verleiden, of misleiden, door een voordelige actie of prijs. Minimalisme houdt in dat je bewust kiest en koopt. Kwaliteit is daarbij veel belangrijker dan de prijs. Niet de hoeveelheid spullen telt, maar de waarde en de uitstraling van een bepaald item in jouw interieur. Regelmatig spullen en prullen kopen kost wellicht evenveel als de aanschaf van een handvol unieke stukken van een betere kwaliteit.

Foto (links) : DURLET relaxzetel JACKSON

Foto 2 : THECA relax MORE (cognac)

Foto 3-4 : HÜLSTA design woonkamermeubelen (collectie TETRIM)

Foto 5 : XOOON model TALISMAN met verstelbare hoofdsteunen

Foto 6 : XOOON model ZILVANO

Foto 7 : MEDAL lounge chair