close

Hulp nodig?

Wij staan u bij van begin tot einde van uw aankoop.

CONTACTEER ONS

+32(0)59/70 78 23

Durlet : Belgisch vakmanschap

Durlet is een klinkende naam in de interieurwereld.

Durlet werd in 1966 opgericht met de visie om als zitmeubelfabrikant het verschil te maken. Durlet heeft een eigen merkidentiteit gecreëerd door te werken met gerenommeerde designers en te focussen op het vervaardigen van producten van de hoogste kwaliteit, steeds rekening houdend met de nood aan comfort en ergonomie. Op die manier vestigde Durlet vanuit Izegem in België zijn reputatie in binnen- en buitenland. Hoogwaardig textiel en de beste ledersoorten afkomstig van de meest gereputeerde lederlooierijen in Europa worden hier dankzij Belgisch vakmanschap verwerkt tot een uniek zitmeubel.

Durlet garandeert een hoge graad van afwerking.

Het kwaliteitsniveau wordt bepaald door de gebruikte materialen enerzijds en de graad van afwerking anderzijds. Zowel na elke productiefase, als na de uiteindelijke afwerking voeren ervaren medewerkers een grondige kwaliteitscontrole uit, waarbij geen enkel detail over het hoofd wordt gezien.

 

 

 

Het doorgedreven kwaliteitsstreven uit zich in elk onderdeel en in elk detail van een Durlet. Niet alleen het leder of textiel, maar ook de onderdelen zoals de romp, de vering, de kussens, de stiknaden, het garen en de poten worden met de grootste zorg geselecteerd, ontwikkeld en vervaardigd.

Ambacht en moderne technologie gaan perfect samen.

Durlet maakt er een punt van om ambachtelijk vakmanschap en moderne technologie te verzoenen tijdens de productie van zijn zitmeubelen. Ze automatiseren en industrialiseren waar mogelijk, maar enkel ter ondersteuning en versterking van het handwerk en de knowhow, niet ter vervanging of verschraling. Telkens weer met dat ene doel voor ogen : een zitmeubel creëren met een optimaal zitcomfort.

Leder, een product getekend door de natuur.

Leder is een natuurproduct, waarvan er geen twee identieke stukken bestaan. En laat dat nu net hetgeen zijn waar een lederliefhebber van houdt : de levendige nerfstructuur en de kleurnuances eigen aan een specifiek stuk leder. Natuurlijke onvolmaaktheden zoals nekplooien, kleine vergroeide littekens, open ruwe nerfplekken, mestvlekken, insectenbeten, buikstrepen of een ruglijn kunnen zichtbaar zijn. Zij dragen bij tot de natuurlijke, warme en levendige schoonheid van het leder.