close

Hulp nodig?

Wij staan u bij van begin tot einde van uw aankoop.

CONTACTEER ONS

+32(0)59/70 78 23

AUPING DESIGN HERITAGE

Auping heeft in haar 130-jarige bestaan een design heritage opgebouwd die bestaat uit een aantal iconische ontwerpen. Neem samen met Woonboulevard Oostende een duik in het verleden en bekijk de klassiekers die de Auping historie rijk is.

Het productontwikkelingsteam van Auping werkt al sinds jaar en dag samen met gerespecteerde ontwerpers. Een samenwerking kan bestaan uit het ontwikkelen van een bed of een textielcollectie, maar ook het gezamenlijk uitvoeren van een kleurenstudie. Altijd is de samenwerking gebaseerd op een gezamenlijk streven om elegante, goed ontworpen en goed doordachte producten te ontwikkelen die bijdragen aan een uitgeruste wereld.

Auronde - Al 50 jaar het icoon van de nachtrust

Auronde, de designklassieker uit 1973, heeft niets aan kracht ingeboet. De herkenbare signatuur met de ronde vormen en felle kleuren is gebleven, het comfort is helemaal van deze tijd en de mogelijkheden om te personaliseren zijn nu nog groter.

De Nederlandse ontwerper Frans de la Haye heeft in 1973 de Auronde ontworpen. De Auronde is gemaakt van beukenhout met kenmerkende aluminium details en gebogen poten. Frans de la Haye wilde een duurzaam en modern bed maken. Niet enkel een functioneel bed, maar een echt meubelstuk waarin de gebruiker ook zou kunnen lezen of televisie kijken. Het is het eerste bed waar luxe en comfort worden samengebracht, dat perfect paste in de jaren zeventig, in die tijd kwam ook de centrale verwarming in de slaapkamer waardoor de functie van de slaapkamer ook langzaam veranderde. De felle kleuren maken de Auronde tot een meubel dat van de slaapkamer een leefkamer maakt.

De Auronde viert dit jaar haar 50ste verjaardag en is nog steeds even gegeerd. De Auronde is een ‘vintage’ meesterstukje, een klassieker onder de design meubelen.

Essential - uniek volledig recycleerbaar bed

De Essential is ontworpen door het Berlijnse designerduo Köhler & Wilms in 2012 met als doel om een mooi, tijdloos en duurzaam bed te maken. Duurzaam door gebruik te maken van herbruikbare materialen en tegelijkertijd ook door een design dat lang meegaat.

Vandaag de dag is de Essential het eerste volledig recycleerbare bed ter wereld, maar dat is niet het enige rustgevende aan dit bed. Door de verfijnde en minimalistische vormen past dit bed namelijk subtiel in elke kamer. Het moderne Scandinavische design is overal doorgevoerd. Tot in de taps toelopende poten. Eigenlijk rust je al uit als je ernaar kijkt.

Noa - Deens design

Noa is met haar eenvoudige vorm, slimme details en natuurlijke materialen een echt Scandinavisch ontwerp, van de hand van de Deense designer Eva Harlou (2020). Eva is afgestudeerd aan de Aarhus School of Architecture in 2003. Haar Scandinavische gevoel voor vorm, functionaliteit en schoonheid zie je terug in al haar ontwerpen.

Dit bed heeft alleen maar zachte vormen en kreeg zijn unieke uitstraling door de golf in het ontwerp. Het vertikaal opengewerkt hoofdbord geeft je, dankzij zijn gebogen hoeken, een veilig en beschut gevoel. Het krult zich als het ware om het bed heen, ideaal om tegenaan te kruipen. Met een kopje thee, of je geliefde.

Een bijzonder designelement van de Noa is het houten wiel. Het wiel is niet alleen mooi, het draait ook écht. Dat lijkt misschien op het eerste gezicht niet zo, omdat de draaimechaniek aan de binnenkant van het wiel verstopt zit. Met het wiel kan je het bed makkelijk verplaatsen. Dat is handig als je je slaapkamer eens anders wil inrichten of als je per ongeluk iets achter je bed hebt laten vallen.

Klaar om een aantal Auping matrassen uit te testen en jouw favoriete bed te kiezen ? Snel naar jouw Auping Store in Oostende. Onze slaapexperts trainen aan de Auping Academy en helpen jou met waardevol en persoonlijk slaapadvies.