close

Hulp nodig?

Wij staan u bij van begin tot einde van uw aankoop.

CONTACTEER ONS

+32(0)59/70 78 23

EEN KLEINE STUDIO INRICHTEN - WOONBOULEVARD, UW WOONWINKEL!

Tip 1: Gordijnen

Wat we vaak zien terug komen in studio’s zijn gordijnen gebruikt als scheidingswand. Een perfecte oplossing voor kleine ruimtes want het neem geen ruimte in beslag, het is gemakkelijk weg te schuiven en het zorgt toch voor een afscheiding. Het is bijvoorbeeld heel handig als je het bed wilt verbergen achter een gordijn omdat het rommelig is, of omdat je vindt dat dat privé is.

Tip 2: Opbergen

Opbergen gebeurd vaak in grote kasten maar deze kun je het beste niet aanschaffen voor in een kleine studio. Grote kasten laten de ruimte alleen maar kleiner lijken. Schaf daarom bijvoorbeeld boeken planken aan. Deze hang je hoog aan de muur voor bijvoorbeeld je boeken maar ook manden met spullen, sokken, ondergoed of andere accessoires kunnen erin opgeborgen worden.

Tip 3: Deuren

Deuren zijn elementen in je huis die veel plaats in kunnen nemen. Vooral als ze open staan, staan ze nog wel eens in de weg. Plaats daarom altijd schuifdeuren in een kleine studio. Deze nemen geen plaats in en zijn gemakkelijk te verwerken in muren.

Tip 4: Hoogte

In een kleine studio moet je met de hoogte werken die je hebt. Ga bijvoorbeeld eens de hoogte in door middel van het ophangen van kleding, accessoires, pannen of andere keuken tools.

Tip 5: Loungen

Hoe lounge je nu in een kleine studio als er absoluut geen plek is voor een zetel? Door heerlijke kussens op de grond te leggen en hier een zitplek van te maken. Je kunt de kussens zelfs weer opbergen onder je bed of in bakken als je de ruimte nodig hebt.

Tip 6: Tafel

Wees verstandig met het kopen van een tafel. Een kleine studio kan geen grote tafel gebruiken. Ga daarom eens op zoek naar een inklaptafel of een verschuifbare tafel. Op deze manier maak je ruimte als je het nodig hebt, en klap je de tafel uit wanneer je wilt eten of werken.

Tip 7: Mezzanine

Heeft jouw studio best een grote hoogte dan kun je er over denken om een mezzanine te laten maken waarop je bijvoorbeeld kunt slapen. Je zou dan zelfs de trap naar de mezzanine kunnen bouwen met bergruimte erin. Op deze manier bespaar je je zoveel ruimte en creëer je iets unieks in je eigen kleine studio.

Tip 8: Kleuren

Houd een kleine studio altijd zo licht mogelijk. Breng geen zware en donkere kleuren aan maar houd het neutraal en licht voor een zo groot mogelijk effect.