close

Hulp nodig?

Wij staan u bij van begin tot einde van uw aankoop.

CONTACTEER ONS

+32(0)59/70 78 23

EEN STUDIO INRICHTEN DOET U MET DE VOLGENDE SLIMME - WOONBOULEVARD

Studio’s zijn vaak niet de grootste ruimtes om in te wonen. Vaak worden meerdere functies ook nog met elkaar gecombineerd zoals eten, werken en tafelen aan 1 tafel. Slapen in dezelfde ruimte als wonen etc. Daarom is het belangrijk dat een studio op een slimme manier wordt ingericht. Dit doe je met de volgende handige tips die wij voor jou op een rijtje hebben gezet.
Een studio inrichten op een slimme manier

Tip 1: Basis

Het begint altijd met de basis van het interieur. Als de basis in een kleine studio te donker is dan is dit al meteen een slechte start. Zorg ervoor dat de ruimte zo groot mogelijk lijkt. Dit doe je door een neutrale en lichte basis te creëren. Lichtkleurige wanden, een wit plafond, lichtkleurige kozijnen en deuren en een lichte vloer. Op deze manier komt niks op je af en zal de ruimte zo groot mogelijk ogen.

Tip 2: Meubelen

Meubelen kunnen ook te groot, te robuust of te massaal ogen voor een kleine studio. Richt daarom je studio slim in met elegante, transparante, lichte en slanke meubelen. Daarnaast is het belangrijk dat meubelen ook efficiënt zijn. Bijvoorbeeld een inklapbare tafel, een zitbank die om te toveren is tot slaapbank, een grote kast voor al je spullen etc.

Tip 3: Opbergen

Opbergruimte hebben we allemaal nodig in onze woonruimtes. De een heeft meer rommel dan de ander. Ga daarom zo optimaal mogelijk om met de ruimte die je hebt. Heb je veel spullen die je moet opbergen, ga dan eens op zoek naar bijvoorbeeld een bed waar je nog veel onder kunt opbergen, een hoge kast die tot het plafond reikt voor spullen of een handig opbergsysteem voor in een klein opberghok. Let wel op dat kasten, boxen en bakken niet te opvallend in het interieur zijn. Kies daarom een kleur kast, bakken of boxen zoals je ook de neutrale kleuren van het basis interieur hebt gekozen.

Tip 4: Verticaal

Weinig ruimte, ga dan de hoogte in. Ook al is de studio niet heel hoog, je kunt de hoogte altijd gebruiken. Bijvoorbeeld planken tot aan het plafond, een hoge kast of een hoge spiegel die de ruimte groter laat lijken.

Tip 5: Keuken

De keuken bevindt zich vaak in dezelfde ruimte als waarin je tv kijkt of misschien ook wel slaapt. Zorg daarom voor een goede afzuiging maar ook voor een nette keuken. Het hoeft niet duur te zijn maar een praktische en nette keuken is wel gewenst. Bovenkastjes in een keuken laten de ruimte vaak kleiner lijken, kies dus in plaats van dichte kasten voor open planken voor je keukengerei. Dit kan wat rommelig overkomen maar als je een mooi servies hier plaatst en niet je voedsel voorraad dan is het zeker erg mooi.

Tip 6: Verlichting

Verlichting bepaald voor een groot deel de sfeer in de ruimte. ‘s Avonds wil je niet het felle werk licht van de keuken aan hebben dus zorg voor verschillende lichtpunten die je zelf kunt aan en uit doen. 1 grote lamp geeft alleen maar een ongezellig gevoel.

Tip 7: Decoratie

Decoraties geven de ruimte meer sfeer en persoonlijkheid maar teveel decoratie maakt de ruimte te vol en rommelig. Als je graag decoratie rond wilt zetten, kies dan voor persoonlijke accessoires waar ook een verhaal bij hoort.

Tip 8: Openheid

Openheid is belangrijk in een kleine ruimte. Hoe meer hokjes, scheidingen en grote meubels je in een kleine studio plaatst, des te hokkerig het wordt. Probeer dit te voorkomen door in plaats van een scheidingswand te plaatsen, een luchtig gordijn op te hangen. Open boeken kasten geven de ruimte ook een groter gevoel.